top of page
Sök
  • Skribentens bildMia Häggblad

Full fart på golvet! Babysarna 6 v redan!

Hej mina vänner!

Fredag idag och som vanligt rinner tiden bara iväg genom mina fingrar. Kanske har det något med att göra med att jag har mkt svårt att slita mig ifrån våra charmiga små babysar haha. Jag verkligen älskar att se hur de utvecklas och deras personligheter. Det går verkligen superfort!

Tänk Er att en hunds utveckling är så mkt mer " komprimerad" än vad en människa.

En tik går dräktig 63 dagar dvs 9 veckor medan en människa går omkring 40 veckor! På samma tid så hinner de små hundvalparna att utvecklas lika mkt som en människovalp! Precis lagom så att de är redo att födas. Sedan går det undan! Valpar räknas som valpar upp till de är 1 år. Om man ska räkna om det i människoår så är det en liten 14-åring vi har på golvet då! Inte så konstigt att vi känner igen dessa tonårsbeteenden hos våra gosproppar just i denna ålder.

Sedan räknar man på 7 människoår för varje valpår. Så när hunden är 2 så är den faktiskt 21 människoår!

Nåväl, babysarna har som vanligt klippt klor, avmaskats och drar järnet på köksgolvet. De funkar väldigt bra med de stora hundarna som nu är hemma igen. Jag lär ju dom vara på "lekkollo" ett tag för att Sally skulle få en så lugn och mysig miljö och tid för sina små de första veckorna. Men även för de andra för det är ganska tråkigt för dom när all fokusering ligger på babysarna. Så nu blev det bästa av två världar. Men som sagt nu är de hemma igen och de leker väldigt fint m babysarna. Dock blir Spicy ytterst tveksam när valparna försöker dia honom haha.

Okej men vi kör en vecka till så får vi se vad för roliga saker de lär hitta på under denna 7 veckan på denna resan.

Tills dess ha det bäst och ta hand om varandra!

ps. Kolla in sovstilen när man har sin bästa kompis som kudde ...Ds

Kram M & M
113 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page