top of page
877E5A60-A76E-47EF-A0B1-F57213411DA9_1_2
96F8377D-1DEB-4626-B604-A18E0054A2D9_1_2

Jag heter Mia Häggblad och jag är stolt innehavare av Sheltiebeautys kennel. Tillsammans med min man Magnus ( Sheltieriffic´s Kennel ) och  föder vi upp härliga sheltiesar i olika färger,

t ex Blue Merle, Bi-Blue, Svart/vit och Trefärgat .

Vi är två familjekennlar som samlas under ett tak . Min man ville känna att han jobbade med egna planer och egna linjer därför har vi två kennlar med olika linjer men också ett gediget samarbete för att få fram de trevliga sheltiesarna vi vill ha. 

Vi driver vår verksamhet som ett företag så givetvis har vi alla tillstånd som krävs från Miljö och Hälsa, Länsstyrelsen .Vi får löpande besök både av dessa myndigheter samt av Svenska Kennelklubbens kennelkonsulenter som kontrollerar att vi lever upp till den standarden som krävs för uppfödare som är medlemmar. Allt för att våra hundar ska ha det bra!

Vi är således också medlemmar i Svenska Kennelklubben vilket borgar för att vi är bundna att följa deras regler och normer samt att vi använder oss endast av deras godkända avtal. Givetvis sköter vi alla hälsoundersökningar, vacc etc som krävs.

 

Vi arbetar huvudsakligen med att få fram sheltiesar med glädje i kroppen

och kärlek i knoppen.

Dvs framåt pigga glada individer med tryck under tassarna

( dock med en tydlig avstängningsknapp)

Som gärna lever livet med sin familj , både två och fyrbenta .

Sheltien är en fantastisk ras som passar både barnfamiljer , pensionärer och alla däremellan. Vi har många valpköpare som är väldigt aktiva inom t ex agility  men även de som är ”sällskapshundar”. Våra supergodingar orkar med de mesta. De är väldigt sociala, glada, framåt och pussiga.

Dock måste vi in med en liten varning här! Sheltiesar är beroendeframkallande haha!

Vi har många valpköpare som återkommer för att de vill utöka familjen med ytterligare en liten sheltie från oss för de trivs ypperligt med våra hundar.

Vi blir ofta rekommenderade av andra vilket vi är såå glada & tacksamma för.

De linjerna vi jobbar med är både agilitylinjer ( bra tryck under tassarna) samt mjukare linjer men alla säljs som sällskapshund. Hos oss får man gärna önska en viss hund såsom färg, kön etc men till syvende och sist så är det vi som väljer vilken hund som passar Er då vi tillbringar 8 veckor med näsan i valplådan och därför känner våra babysar mkt bra. Vi vet att vi blivit "ökända" för att vara hårda i urvalet av våra valpköpare men jag lovar, vi är inte elaka utan bara måna om att det ska bli bra för alla parter...

Välkommen att kika in hos vår stora familj med både två och fyrbenta!

bottom of page